Wat is er mooier dan het begin van de dag al wandelend te beleven ?

Voor u van start gaat bij Restaurant Frans op den Bult kunt u nog genieten van een lekker bakje koffie , vanaf 06:00 ben je welkom , ons startbureau is vanaf 06:30 open.

Na de start ga je richting Oldenzaal , bij de eerste mogelijkheid om rechts af te slaan verlaat je de drukke weg , eens je over de snelweg A1 bent gegaan veranderd de omgeving al heel snel in een bosrijke omgeving. De route brengt je  via het natuurgebied Lonnekerberg naar de voormalige vliegbasis Twenthe.

Deze werd geopend in 1931. Eerst in gebruik door de Nederlandse landmacht , vanaf de jaren 60 ook gebruikt voor de burgerluchtvaart. In 2008 kwam er een eind aan de activiteiten op de vliegbasis en  bleven er alleen vliegactiviteiten van lokale gebruikers zoals de Nederlandse Academie voor Verkeersvliegers over.

Sinds 30 maart 2017 is Twente Airport heropend voor privé- en zakenvliegtuigen. Er is nog steeds , in mindere maten vliegactiviteit op het vliegveld.

Sinds 2016 is het zuidelijk deel van het terrein open voor publiek en onderdeel van het landelijke natuurnetwerk geworden. Wanneer je over het vliegveld wandelt komt je langs verschillende herinneringspunten vanuit het militair verleden van het domein.

Tegen een van die voormalige shelters is een grote heuvel gemaakt: de spottershill, op de oude schietbanen testten ze vroeger de boordwapens in vliegtuigen. Om de vliegtuigen naar de hangar te kunnen ‘rollen’ werden rolbanen aangelegd. Enkele dingen die je tijdens deze tocht tegen zal komen.

Nadat je het vliegveld verlaat gaat de route richt natuurgebied Lonnekermeer, een landgoed gelegen tussen EnschedeHengelo en Oldenzaal rondom een tweetal meertjes. Deze meertjes zijn zandgaten gegraven ten behoeve van de aanleg van de Twentse spoorlijnen (Hengelo – Bad Bentheim en Enschede – Oldenzaal).

Vandaar gaat de route weer richting Frans op den Bult , waar je kunt nagenieten van je wandeling onder het genot van een drankje en een broodje kroket /of soep , bij de inschrijving inbegrepen net zoals de 2 verzorgingsposten  door de organisatie opgezet op de route.

Deelnemen aan deze tocht of een langere afstand kan via inschrijving : https://www.wandel.nl/wandelagenda/evenement/wintertukker.wt.htm

Of neem een kijkje op onze website ; www.kennedymarshengelo.com